(recept
si oblíbilo 22 návštěvníků)
Koláč s čokoládovou duší - podle Apetitu
![Koláč s čokoládovou duší - podle Apetitu](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/130412/14/j142019.jpg)
Potřebné ingredience
170 g změklého másla nebo Hery 170 g krupicového cukru, nejlépe hnědého 3 vejce 200 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 4 lžičky skořice 4 lžíce mléka 4 lžíce Nutelly 50 g lískových ořechů
Postup přípravy
Jak dlouho?
Doba přípravy: 20 minut
Pečení: 70 minut, Chlazení: 20 minut
Příprava:
1. Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Kulatou formu o průměru 20 centimetrů vymastěte a vyložte pečicím papírem (i po stranách).
2. Máslo, cukr, vejce, mouku, prášek do pečiva, skořici a mléko dejte do mísy. Vařečkou míchejte dvě až tři minuty, až je směs nadýchaná a hladká, elektrickým hnětačem to trvá minutu či dvě.
3. Tři čtvrtiny směsi vylijte do formy, uhlaďte povrch a naneste na něj čokoládovo-oříškový krém. Na něj vlijte zbývající čtvrtinu směsi, špejlí vše mírně promíchejte, aby se krém rovnoměrně rozprostřel. Pak znovu uhlaďte povrch a posypte ho lískovými ořechy.
4. Pečte cca hodinu dokud koláč ,nevyběhne‘ a není na dotek pevný a pružný. Než dezert vyklopíte, nechte ho deset minut chladnout ve formě a po vyklopení ještě na mřížce. Přikrytý potravinovou fólií vydrží v lednici několik dní.
Doba přípravy: 20 minut
Pečení: 70 minut, Chlazení: 20 minut
Příprava:
1. Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Kulatou formu o průměru 20 centimetrů vymastěte a vyložte pečicím papírem (i po stranách).
2. Máslo, cukr, vejce, mouku, prášek do pečiva, skořici a mléko dejte do mísy. Vařečkou míchejte dvě až tři minuty, až je směs nadýchaná a hladká, elektrickým hnětačem to trvá minutu či dvě.
3. Tři čtvrtiny směsi vylijte do formy, uhlaďte povrch a naneste na něj čokoládovo-oříškový krém. Na něj vlijte zbývající čtvrtinu směsi, špejlí vše mírně promíchejte, aby se krém rovnoměrně rozprostřel. Pak znovu uhlaďte povrch a posypte ho lískovými ořechy.
4. Pečte cca hodinu dokud koláč ,nevyběhne‘ a není na dotek pevný a pružný. Než dezert vyklopíte, nechte ho deset minut chladnout ve formě a po vyklopení ještě na mřížce. Přikrytý potravinovou fólií vydrží v lednici několik dní.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/120426/10/b100912-1335427778.jpg)
jitullka
(upraveno)
22. 4. 2013, 19:49
Nevěřte tomu,můžete balit jak chcete,nevydrží ani půl dne
![,-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![,-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![,-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![,-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110222/12/b142539-1298375859.jpg)
zdenka54
(upraveno)
15. 4. 2013, 17:47
Koláč dělám už dlouho ,jenom místo skořice dávám kakao a nutely mnohem víc,asi tak deset "bobečků" malou lžičkou .U nás má velký úspěch
![|:o)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/11.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/100813/17/b131003-1281713757.jpg)
peke
(upraveno)
13. 4. 2013, 16:50
Ten už jsem dlouho nedělala, díky za připomenutí
Je výborný
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/101210/07/b294405-1291960857.jpg)
marcelau
(upraveno)
12. 4. 2013, 15:11
ten teda je nádherný
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)